Semi Freddo s malinama ili višnjama

(0 - user rating)

 

Ovo je sladoled ili hladni desert, za koji je moj muž rekao da ga nipošto nikome ne dam, jer ga pod drugim nazovom imam od kraja osamdesetih. Naravno, za njega od doba Interneta znaju svi, ali oni koje ja rado pravim su slijedeći: sa orasima, lješnjacima i bademima, malinama, jagodama i višnjom, karamel i čokolada.

Jednostavno.

 

SASTOJCI:

Osnovna mjera za cca 1l sladoleda (zapremina!)

4 žumanjka

2 bjelanjka

4 žlice šećera

2,5 dl vrhnja za šlag (ako nađete bez šećera, bolje je kad radite voćne, karamel ili s čokoladom)

100 g malina, jagoda ili višanja

100 g šećera

PRIPREMA:

Za voćni dodatak kuhate očišćeno voće sa šećerom na laganoj vatri, dok voda iz voća ne ispari jer ona stvara kristale leda kad se sladoled mrzne. Dobit ćete umak sa gustim sirupom. Ostavite ga da se ohladi. Ako ne volite komadiće voća, možete usitniti štapnim mikserom.
Žumanjke sa šećerom umutite u bijelu gustu masu, odvojeno mutite vrhnje za šlag, na kraju bjelanjak s malo soli.
Spojite prvo vrhnje sa žumanjcima, lagano žicom, pa dodajte po malo bjelanjke lopaticom da ostane više zraka. Na kraju dodajte ohlađeno voće, površno miješajući, ako volite da vidite strukturu sladoleda, a i arome su drugačije. Možete i izmješati da imate roza sladoled s komadićima. Stavite u plastičnu posudu s poklopcem i u zamrzivač. Oko 4 h je potrebno da se ohladi kao sladoled. Možete ga služiti kao sladoled ili ledeni desert.

 

Podijelite s prijateljima:

Design Ventura d.o.o.