Sretna Nova godina!!!

Na pragu je Nova godina! Neki će imati ludi provod u nekom skupom lokalu, neki će izći na trgove, a veliki broj će kod kuće organizirati doček s prijateljima. Za njih imam par savjeta, ideja i recepata.


Sa silikom povucite što više linija blizu plafona ispresjecajte što više i zakačite najbolje plastične kuglice u boji koju volite.
Nemojte sve sami priređivati. Dogovorite se s prijateljima da svako nešto napravi i donese. Nije nimalo zabavno kad je domaćica mrtva umorna i jedva čeka da gosti odu!
Za jelo nemojte praviti ništa u slijedovima, najbolje je biffe ili male raznovrsne kanapeiće ili neke male sendviče ili "zamotuljke" kao i nareske sa raznim malim pecivima.
Neke recepte imate u rubrici Predjela, Peciva u Tijestima, kao i poneki u Glavnim jelima i Salatama. Dodaci mogu i varirati. 
Zato se sa prijateljima dogovorite i olakšajte si život.
Možete napraviti i tematsku veče, Meksiko sa tortiljama i Meksičkom salatom ili Cilli con carne...,

Meksička
Kinesku sa proljetnim rolnicama, ili načim brzim iz woka i sl..

Kineska
Bosansku sa mezom i pitama ili Američku sa sendvičima i hamburgerima, kao i Tursku sa kebabm ili gyrosom ili jednostavno ispecite pole krumpira s malo slanine i kupite sladoleda za desert i nitko se neće žaliti jer pečenke je već dosta svima!
Nisu svi prijedlozi brzi i jednostavni, nekome će ipak dati ideju.
Stol uredite svečano, ali bez većih izdataka. Evo par ideja.Ako ćete praviti koktele, pića priredite ranije i odlučite se za dva-tri koja ćete brzo napraviti i dio unaprijed prirediti. Miješajte slađa i manje slatka, jača i slabija.
Na koncu nemojte se ustručavati tražiti pomoć kod priređivanja, posluživanja i pospremanja, ipak su svi obično prijatelji, tako se osjećaju bližima, a sigurno su i zahvalni, jer domaćinima ipak ostane najviše posla. Zato ako možete to gostoprimstvo uzvratite za neki drugi doček.
Još jednom, Sretna vam Nova godina, budite zdravi i sretni i ne zaboravite kuhati uvijek fino i od srca!

Podijelite s prijateljima:

Design Ventura d.o.o.