Uživajte u proljeću

Proljeće nam polako dolazi i vrijeme je da počnemo misliti i na zdravlje...Neizostavne šparoge!
http://www.mojgastro.net/recepti/povrce/529-sparoge-u-hollandaise-umaku

 

Živimo u nadi da će proljeće ipak doći. Drveće počinje svoj ciklus unatoč niskim temperaturama. Sada kad presječe, vjerovatno ćemo odmah u ljeto, ali neke se stvari ne mogu preskočiti a to je proces vegetacije. Koristite u kuhinji svježe i sezonsko voće i povrće. Neke namirnice će možda kasniti, ali uzmite najbolje što vam se pruža.

Posadite makar na prozoru par teglica sa začinima, vidjet ćete da su jela odmah ljepša i ukusnija. Jedite što više sezonskog voća i povrća, ono je obično tada i najzdravije i najukusnije. Nećemo niti spominjati da je i najjeftinije.

Sada su mladi luk, rotkvice, zelena salata i sl. u punom jeku, mlada mrkva stiže još malo, kao i omiljene nam jagode!

Nije na odmet malo pripaziti na unos namirnica, pogotovo poslije blagdana.  Neću pisati o savjetima koji se mogu naći u svim časopisima i na svim web stranicama. Samo ću ponoviti osnovno, pripazite na količinu hrane koju unosite i raznolikost. Naravno poslije ovoga svega što smo jeli za blagdane, pokušajte jesti malo lakšu hranu, povrće i salate, voće i pijte zelene i crne čajeve.
Naravno i budžet je dobro trpio, pa nije vrijeme za neke luksuzne gozbe, ali uvijek se može napraviti i nešto ukusno i povoljno. U ovom mjesecu ću izdvojiti više takvih jela. Također počinjemo sa izletima u prirodu i roštiljima, pa uz dobru salatu i šetnju, neće biti ni suvišnih kilograma.

Podijelite s prijateljima:

Design Ventura d.o.o.